Jak si neničit pleť při odličování a jak při něm zpevňovat kontury obličeje!

Zimní péče o pleť

Ano, všichni víme, že se máme odličovat denně a pleť čistit i ráno. Ale trochu opomíjíme, že právě odličování hraje zásadní roli v tom, jak naše pleť bude vypadat. Odličováním si můžeme neuvěřitelně pomoci, stejně jako si špatným odličováním a špatnými přípravky pleť zbytečně ničit a nahrát tak předčasnému stárnutí. 

Stárnutí pleti je dvojí: genetické a předčasné. Genetickému úplně nezabráníme, ale můžeme celý proces stárnutí o dost zpomalit právě péčí. Pokud k odlíčení přidáme ještě jemnou lymfatickou masáž, můžeme si zpevnit kontury, zmírnit otoky v obličeji a dopady gravitace.

1. KROK: ODSTRAŇTE MAKE-UP

Na navlhčenou pleť aplikuji maličko Cleanseru a prsty, nikoli tamponky roztírám komplet make-up ze tváře, včetně očí. Jednak tím skvěle odlíčím i linku a řasenku, druhak je lepší používat prsty, než líčení dřít vatovým tamponkem. Tamponkem často nepřiměřeně dřeme oční okolí a máme tendence odličovat od vnitřního koutku k vnějšímu, což je chyba projevující se často právě drobnými vráskami okolo očí.

Prsty navíc zvládnu i jednoduchou masáž. Spousta z nás má zatuhlé bolavé česlisti, stažené koutky rtů, které už pořádně nedokáže ani uvolnit nebo váčky pod očima. Pokud nevíte, jakým směrem rozproudit lymfu v obličeji, pozorujte, jak vás masíruje kosmetička. Vždy platí, že povolené rysy či rýhy nad obočím masírujeme směrem nahoru, oční okolí krouživými pohyby od vnějšího do vnitřního koutku (jemně) a pohrát si můžeme i s bolavými čelistmi. Občas je úlevná i masáž spánků. Je to pár tahů, co zaberou maximálně minutku, dlouhodobě však mají na vzhled obličeje obrovský efekt.

2. KROK: SETŘÍT NEČISTOTY

Jakmile komplet zničím líčení (úvodní fotka „na bubáka“), jemně nečistoty setřu konjak houbičkouJe daleko jemnější a vhodnější než houba mořská.

3. KROK: DOČISTIT TONIKEM/PLEŤOVOU VODOU

Nečistoty máme rozpustné ve vodě a v tuku a je potřeba zbavit se obojího. Proto nestačí si pleť jenom opláchnout vodou. Poté, co mechanicky setřu nečistoty, nakapu na tamponek pár kapek tonika či pleťové vody a pleť dočistím.

Jaký je rozdíl mezi pleťovou vodou a tonikem? V dnešní době už asi žádný, ale tonikum by teoreticky mělo obsahovat alkohol, pleťová voda nikoli. Alkohol není vždy nepřítel, ale neměl by být v toniku obsažen ve více než 7%. Oproti pleťové vodě tonikum lépe tonizuje a i menší množství alkoholu napomáhá vstřebávání vitamínů do pokožky. To samé kolečko opakujeme ráno, ač nejsme nalíčené. Pleť je po noci opravdu zanesená a zase – nestačí jen obyčejná voda. 

Výsledek?

Přeci dokonale ošetřená pleť, kdy při odličování nedochází k přesušení a tedy k ničení přirozeného kožního filmu, jenž je zodpovědný za to, jak naše pleť vypadá a reaguje a jak je odolná i vůči UV záření. To, jaké škody pleti napácháme při odličování (či slunění), to už krémy doháníme těžko.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *