Paříž udržitelně: Tipy na second handy a vintage obchody

Paříž udržitelně: Second handy a vintage obchody

Co by to byla Paříž bez croissantu, kávy v kelímku, bagety a vintage obchůdků, kam Pařížanky nosí své již nepotřebné oblečení? Tentokrát jsem šla v Paříži po stopách běžných i luxusních second handů, kde se dají objevit netušené poklady, se kterými vás pustí přes hranice. 

BIS Boutique Solidaire

BIS Boutique mi už před mnoha lety ukázala Kamila Boudová a pamatuju si přesně, co jsem si tam koupila. To tričko v romantické starorůžové a s tříčtvrtečními rukávy, které mám v šatníku dodnes a které mám na tolika fotkách. A pak krémový vlněný svetřík! Second hand, kde za rozumné ceny najdete nádherné kousky a často z krásných materiálů má v Paříži rovnou 3 pobočky a na své návštěvě Paříže ho tak nesmíte minout.

Printemps Haussmann Vintage

Jeden z největších francouzských módních domů ukrývá v posledním patře obrovský prostor věnovaný cirkulární a vintage módě, což je obrovský krok dopředu. Najdete tu drahé, zato naprosto ikonické kousky od věhlasných značek i lokálních francouzských návrhářů. Dechberoucí je nejen samotný prostor, ale i terasa s výhledem na centrum Paříže. 

Vintage Désir

Vintage Désir v Marais, umělecké čtvrti, je tak maličký a plný lidí, že už tady na těch pár metrech čtverečních zažijete atmosféru celé Paříže. Aspoň máte ten pocit, když si mladičký pár skládá outfit před jedním malým zrcadlem. Najdete tu hodně retro kousky (ideálně pro milovníky 80. let) za dobrý peníz a přitom u toho pošlapete špičky místní pařížské umělecké smetánce! 

Re.love Vintage Paris

Jejich kamenná prodejna je estetický ráj, kde kromě oblečení z druhé ruky najdete i doplňky do domácnosti, dekorace i nábytek. A koukám, že si některé šik kousky můžete pořídit i online

Rose Market Vintage

Příjemný vintage butik, kde objevíte spoustu ikonických i zapomenutých kousků od světových značek: Celine, YSL, Chanel, Dior…kabelky, boty, šaty z hedvábí i menší výběr šperků. Je to stylovka mezi úzkými pařížskými uličkami plných kaváren. Určitě stojí za návštěvu. Aspoň pro tu inspiraci.

Retro Chic

Chanelky z druhé ruky. Kousek od Rose Market Vintage objevíte tento second hand zaměřený na drahé kousky věhlasných značek. Všechny ty božské šaty z magazínů a přehlídek pod jednou střechou. Osahat si tu můžete skutečnou „haute couture“, tedy vysokou krejčovinu a kochat se dokonalým zpracováním všeho, na čem necháte oči. 

Kilo Shop

Naopak pokud milujete velké second handy, kde si koupíte oblečení za pár korun na váhu, budou se vám líbit pobočky Kilo Shop. U každého kousku je uvedena cena za kilo a vždy to vychází na příjemnou částku. Ač jsem si původně myslela, že jde tak trochu o hrabárnu, mýlila jsem se. Najdete tam třeba i pravý norkový kožich z pozůstalosti v perfektním stavu, který vyšel na pár tisícovek korun. Takže mějte oči na stopkách! 

Le Popup

Second hand na adrese 59 Rue Condorcet je příjemný zlatý střed: není veliký, nabídku má omezenou, ale najdete tu krásné kousky, řadu z nich z čistě přírodních materiálů a držící styl minimalismu, za rozumnou cenu. 

Máte nějaké tipy na oblíbené vintage obchůdky v Paříži? Klidně ráda seznam doplním!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *