Podpořte recyklování s každým nákupem. Zadarmo. Jedním klikem.

Givt.cz, Pomocník, dobrá věc, recyklace odpadu

Podpořit svými nákupy dobrou věc? Takovou, kterou si sami vybereme a která nám přijde smysluplná? Jistě. Stačí ve svém oblíbeném e-shopu nakoupit přes GIVT, který věnuje několik procent na neziskovku/charitu, kterou si vyberete. Vy přitom nezaplatíte ani o korunu navíc.

Přemýšlela jsem, jak GIVT po delší době podpořit, a tak jsme společně vymysleli podporu konkrétní organizace, kterou doporučím, ač si každý může vybrat neziskovku, která je mu blízká a nemusí se na můj výběr vůbec ohlížet. 

Co to je Pomocník?

 

Pomocník je rozšíření do prohlížeče. Stačí, když si ho nainstalujete a nemusíte díky tomu vůbec chodit na GIVT stránky. Vždycky, když budete brouzdat po e-shopech a narazíte na nějaký, který s GIVTem spolupracuje, tak vás Pomocník upozorní. Vyskočí vám okno s informací, že na tomto e-shopu můžete pomoci, takže už si jen zvolíte oblíbenou neziskovku, potvrdíte a můžete rovnou nakupovat.

Když jsem přemýšlela, kterou organizaci vám představit a doporučit, věděla jsem, že bych neměla hned vyjmenovávat všechny útulky, a tak jsem raději vybrala věc, která je mi blízká bez toho, že by mi už samotná zmíňka o jejich činnosti drásala nervy.

Bylo tak jasné, že budu hledat ve vodách enviromentálních projektů…

Ráda bych vám tak představila ASRVO recycling agency.Nestátní neziskovou a nezávislou agenturu, která působí v oblasti odpadového hospodářství na globální úrovni. Její hlavní činností je podpora a koordinace projektů zaměřených na rozvoj třídění, recyklaci a využívání odpadů. Stará se o další využití odpadů, export a import odpadkových komodit v Evropě i Asii a zároveň zajišťuje podporu firmám zpracovávající využitelné odpady a druhotné suroviny. ASRVO není nijak dotována ani z grantů EU ani z peněz daňových poplatníků. 

Odjakživa nemám ráda, když se odpad přehlíží, bezmyšlenkovitě vyhazuje (stejně jako bezmyšlenkovitě nakupuje) nebo nedej bože pálí. Třídím celý život a poslední týdny poslouchám Vivienne Westwood mluvit na téma Climate Revolution, kde se věnuje právě i recyklaci, znečištěnému životnímu prostředí a odpadu všeho druhu. Její bezprostřední videa budou bavit i milovníky módy – vysvětluje například, jak vznikají mnohé látky a syntetická vlákna, kterými nás řetězce zásobují a jak je obtížné nakládat s textilním odpadem.  

A ASRVO za pět let své existence pomohla a zařídila zrecyklovat na 19 290 tun všemožného odpadu. Proto si myslím, že si zaslouží naši podporu. Nebo aspoň minimálně naši pozornost. Díky za každého staženého Pomocníka. Pomůže. 

Silky gang outfit

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *