Pláč JE prospěšný a důležitý. Ale co na slané slzy říká naše pleť?

Pláč JE prospěšný a důležitý. Ale co na slané slzy říká naše pleť?
Pláč JE prospěšný a důležitý. Ale co na slané slzy říká naše pleť?

Jak moc se na pleti podepíše pláč? Slzy mají vyšší pH než naše pleť, přesto se dermatologové shodují, že si s občasným pláčem nemáme lámat hlavu. Povolit slzy je občas to nejlepší, co pro sebe můžeme udělat a naší tváři to jen pomůže – uvolní totiž svalové napětí a odplaví stres. Ale co když jich je v poslední době příliš? Anebo co když jsem známá plačka, která slzu pustí i u telenovely? 

Stres je horší než pláč

Dlouhodobý stres, který se nám na obličeji podepisuje, je horší, než občasný pláč. Vytváří v obličeji tenzi, jež způsobuje vějířky vrásek tam, kde je nechceme. Oproti tomu když upustíme pár slz, uvolníme obličej a ještě nás pláč leckdy dokonale uspí, což kráse i tělu jedině pomůže.

Kde tedy může být problém? V dehydrataci a vyšším pH slz (cca 7, zatímco pH pokožky je 5,5 – 6) v případě, že prožíváme těžké životní období, kdy nejsme k utěšení. Navíc v okolí očí je pokožka nejtenčí a tedy nejcitlivější a nejnáchylnější. U nepřetržitého pláče se tak tělo nejen mírně odvodňuje, zároveň slanost slz dehydratuje pokožku. Když k tomu přičteme, kolikrát si oči mnoha tahy promneme, místo abychom slzy jen zlehka osušili, není divu, že se po proplakané noci vzbudíme opuchlé a s kruhy pod očima.

Jak si pomoc, když si nedokážeme pomoc?

  • Oči si nemněte. Nechte slzy stékat či je jen jemně otírejte hned u vnitřního koutku.
  • Dejte si o skleničku vody navíc.
  • Hydratace očního okolí se také vyplatí. A nejen očního okolí. Slzy se kutálí po celé tváři, a tak si dopřejte svou oblíbenou hydratační masku a nezapomeňte ani na oční krém.
  • Na opuchlé oči je skvělý gua sha roller, který chladí a zároveň s ním lze oční okolí i lehce masírovat.
  • Zajděte si ke kosmetičce. Je to drobnost, která se může zdát nedůležitá, ale hýčkání v těžkých chvílích potřebujeme nejvíc. Šikovná kosmetička navíc dokáže minimalizovat škody pouhou jednou masáží.
  • Po každém pláči se odličte, ať obličej zbavíte veškeré soli. Pak přichází na řadu hydratace.
  • Dopřejte si i lipidovou ochranu pleti – tedy pleťové oleje. Ty předcházejí vysýchání pleti a na pleti zůstávají déle, než řada opravdu lehkých hydratačních krémů.  


Netrapte se všemi výše uvedenými instrukcemi, pokud nezvládnete vstát ani z postele. Už když se podaří splnit jeden jediný bod z tohoto seznamu, pleti to pomůže.

Pláč JE prospěšný a důležitý. Ale co na slané slzy říká naše pleť?
1. CANNOR Noční oční balzám, 855 Kč
2. MyMolecool Eye Patch Mask, 185 Kč
3. dieNikolai Biodynamické oční sérum Pomněnkové oči, 1200 Kč
4. Weleda Pupalkové anti-age pleťové sérum, 799 Kč
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Edinburgh udržitelně: U zdroje skotské kostky a skotské whisky.

Edinburgh udržitelně: U zdroje skotské kostky a skotské whisky.

Jestli se whisky začala dřív pálit v Irsku nebo Skotsku, na tom se historikové shodnout nedokážou. Tak či tak, pokud jste milovník whisky, bude se vám v Edinburghu líbit. Skotské metropoli však propadnete i v případě, že jste propadli kráse tartaru – tradičnímu kostkovanému vzoru, tolik typickému pro kilt (anebo pro tvorbu Vivienne Westwood). Tradiční skotskou kostku ze 100% vlny tu totiž najdete na každém rohu.

Read More »

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *