Angusfarm Soběsuky: Hovězí ráj po požáru znovu otevírá!

Angusfarm Soběsuky: Hovězí ráj po požáru znovu otevírá!

Angufarm Soběsuky je restaurace vyhlášená a pravidelně oceňovaná celou řadou gastro cen, pyšní se dokonce i certifikátem Slow Food: na talíři se tedy můžete těšit nejen na kvalitní hovězí, ale na co možná nejvíce lokálních a sezónních surovin od místních farmářů a farem. Restaurace, ke které patří ještě podkrovní penzion a stodola se zahradou, v březnu vyhořela, 30. června však znovu slavnostně otevírá!

Soběsuky leží jen necelých 5 kilometrů od Nepomuku na Plzeňsku a pokud milujete kvalitní hovězí – steaky, pomalu pečená hovězí žebra, burgery, tataráčky – zajeďte si i z širšího okolí. Každý den sem vozí farmáři čerstvé suroviny, na kterých si pochutnáte nejen na oběd a večeři: Angusfarm Soběsuky nabízí i celoroční ubytování v penzionu nad restaurací, a tak tu vaří i skvělé snídaně. Ke snídani, která je á la carte, si můžete vybrat uzeniny, párečky, paštiky, anebo si dát něco ze sladkých jídel a sezónním ovocem.

Pokud se vrátíme ještě k večeři – nechte si doporučit dobré víno z jejich vinného sklípku.

V restauraci se drží se zásady „od čumáku po ocas“, a tak maso plemene Angus zpracovávají i do uzenin, vždy celý kus. A jak už bylo zmíněno, jsou i členy hnutí Slow Food.

Co je to Slow Food?

Slow Food je celosvětová organizace založená v roce 1989, která se zasazuje o to, abychom měli přístup ke kvalitnímu jídlu, u kterého dokážeme dohledat odkud pochází, jak se pěstuje a víme, že za něj bylo férově zaplaceno.

Od svých počátků se Slow Food rozrostlo do globálního hnutí zahrnujícího miliony lidí ve více než 160 zemích, které se snaží zajistit, aby měl každý přístup k dobrému, zdravému a poctivému jídlu.

Slow Food věří, že jídlo je spojeno s mnoha dalšími aspekty života, včetně kultury, politiky, zemědělství a životního prostředí. Prostřednictvím našeho výběru potravin můžeme kolektivně ovlivnit, jak se potraviny pěstují, vyrábějí a distribuují, a v důsledku toho změnit svět.

Restaurace, která vyhořela

Restaurace Angusfarm nejspíše vinou technické závady vyhořela v březnu letošního roku a nyní prošla kompletní rekonstrukcí, aby se 30.6. 2023 mohla znovu slavnostně otevřít (dosud provizorně sloužila stodola, která je primárně určená na oslavy a svatby) a nabídnout letní menu.

Pokud se tu chcete ubytovat, čekají vás velice příjemné, moderní a útulné apartmány a podkrovní obývák, který zřejmě taky už prošel kompletní rekonstrukcí, s krbem a knihovnou, kde si můžete nerušeně číst či relaxovat.

Restaurace i penzion jsou dog-friendly, i když je otázka, jestli vůně steaku nebude vaše čtyřnové miláčky zbytečně dráždit (Marv sice celou večeři tiše sledoval s občasným olíznutím, poslední sousto, které na talíři viděl, si však hlasitě vynutil. Pochválit za něj mám i zahradu, kde zažil nejedno dobrodružství. Na podzim se mu zvláště líbila dýňová výzdoba!)

Angusfarm menu najdete zde.
Další místa, restaurace a kavárny naleznete na Bio-mapě/restaurace.

Foto: Angusfarm.cz

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Edinburgh udržitelně: U zdroje skotské kostky a skotské whisky.
Zahraničí udržitelně
Lucie van Koten

Edinburgh udržitelně: U zdroje skotské kostky a skotské whisky.

Jestli se whisky začala dřív pálit v Irsku nebo Skotsku, na tom se historikové shodnout nedokážou. Tak či tak, pokud jste milovník whisky, bude se vám v Edinburghu líbit. Skotské metropoli však propadnete i v případě, že jste propadli kráse tartaru – tradičnímu kostkovanému vzoru, tolik typickému pro kilt (anebo pro tvorbu Vivienne Westwood). Tradiční skotskou kostku ze 100% vlny tu totiž najdete na každém rohu.

Read More »

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *